Veriueu-ho (2011)


Veriueu-ho és un híbrid típic de la nostra època: un programa televisiu-teatral difós per internet. Bé, típic, típic, no és. El que vull dir és que és habitual trobar avui dia nous formats a youtube i a internet, i aquest n’és una clara mostra. Per si no coneixeu a Xavi Castillo ni el seu grup de teatre Pot de Plom, i no enteneu aquest curiós títol, us l’explicaré: es tracta d’un barbarisme “metamorfositzat” al català provinent de la paraula castellana “averiguar”. Si eliminem la “a” i la “g”: (a)veri(g)uar, conjuguem el verb i afegim el pronom feble “-ho”, voilà! Veriueu-ho! Després d’aquesta entretinguda l’anècdota lingüística ve la raó per la qual la companyia teatral decidí oferir aquest espai a internet: un personatge d’Alcoi demanà a Xavi Castillo que “veriués” el perquè de tota la corrupció valenciana, un aeroport sense avions, la formula 1, etc, etc. I així sorgí el programa.

A partir d’aquí el desenvolupament de cada programa dependrà de l’actualitat, l’humorista Xavi Castillo anirà comentant els darrers esdeveniments, fent-ne burla o imitant grans personatges com Rita Barberà, el rei, o Camps. Amb el temps el programa s’ha anat sofisticant i ha anat afegint nous col·laboradors i apartats, com “Octavi and Poors”, que ens explica amb exemples molt clars i entretinguts què és el dèficit o la prima de riesgo. Així, cada programa tindrà moments brillants i d’altres no tant… A aquells que no us entusiasmi l’humor escatològic tingueu en compte que de tant en tant alguna broma caurà. Però en qualsevol cas l’èxit del programa a la xarxa parla per sí sol… i és que quan us hi enganxeu, no us podreu perdre cap veriueu-ho.

De moment us deixaré el vídeo sobre “el enemigo” de les càrregues policials a València la passada primavera. Imprescindibles els darrers minuts del vídeo.

Anuncis

I tu, què en penses? Deixa el teu comentari!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s