Cena de amigos (Le code a changé, 2009)


Les convencions socials i les hipocresies són pròpies de totes les cultures i classes. Aquesta comèdia parla precisament d’això, com un grup d'”amics” queda per sopar sense tenir-ne ganes. Cadascú té els seus interessos per assistir, i cadascun d’ells té els seus problemes… Tot i ser un tema recurrent al cinema (la hipocresia), la directora Danièle Thompson va una mica més enllà, i es planteja com aquestes impressions o les relacions entre persones poden arribar a canviar amb el pas del temps. En aquesta pel·lícula tan sols passa un any i tot és diferent… potser tant canvi ratlla la versemblança, no ho sé. Però la veritat és que la història em va fer recordar on era jo ara fa un any. I déu n’hi do, com poden arribar a canviar les coses en 12 mesos.

La banda sonora de Nicola Piovani (el compositor de la Vida és Bella) va una mica més enllà del que sol ser la música per a comèdies. La guitarra espanyola predomina (potser “justificada” per la ballarina de flamenc) i unifica totes les històries en una de sola.

La pel·lícula és recomanable, però estigueu preparats per als diàlegs a la francesa. La velocitat de les converses de vegades mareja i tot!

Anuncis

I tu, què en penses? Deixa el teu comentari!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s